België gaat 222 miljoen euro interesten terugstorten aan Griekenland

door
Belga
Leestijd 1 min.

België gaat in totaal 221,8 miljoen euro betalen aan Athene. Het gaat om intresten die de centrale banken kregen van Griekse obligaties, schrijft L'Echo vandaag. In volle schuldencrisis kocht de Europese Centrale Bank (ECB) Griekse overheidsschuld op. Het eurosysteem (de ECB en de nationale centrale banken van de eurozone) kon zo aanzienlijke meerwaarden boeken.

Op 22 juni, toen het derde reddingsplan voor Griekenland afliep, kwamen de eurolanden overeen om de intresten aan Griekenland terug te geven. Het ging om een van de maatregelen om de schuldenlast van Griekenland draaglijker te maken.

De stortingen zullen gebeuren in december en juni, en nog tot 2022. Het geld moet dienen om de financieringsnoden van Griekenland te verlichten en om investeringen te bekostigen die groen licht kregen van de internationale schuldeisers.

De bedragen per land waren nog niet bekendgemaakt, maar L'Echo kreeg daar meer details over van het ministerie van Financiën. De Belgische intresten lopen dus op tot 221,8 miljoen euro.

bron: Belga