Zegekoning Viviani boekt in Vuelta zijn zestiende zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elia Viviani (Quick-Step Floors) heeft vandaag de derde etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 178,2 kilometer tussen Mijas en Alhaurin de la Torre was de Italiaan de snelste in een massaspurt. Viviani haalde het voor zijn landgenoot Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) en de Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe). De Pool Michal Kwiatkowski (Sky) behield de leiderstrui. De etappe begon met een zware klim van eerste categorie, waarna het golvend landschap ingeruild werd voor de Andalusische vlakte. Zes renners vormden de vroege vlucht van de dag. Met de Fransman Rolland (EF Education First) en de Spanjaarden Saez (Euskadi) en Maté (Cofidis) was de helft van de vluchtgroep dezelfde als gisteren. Het trio werd aangevuld met nog een Fransman, Peters (AG2R), en twee nieuwe Spanjaarden, Molina (Caja Rural) en Simon (Burgos). Hun maximumvoorsprong liep op tot vier minuten.

Op iets meer dan 40 km van de aankomst plaatste het Lotto-duo Campenaerts-Wallays een tegenaanval. Ze geraakten helemaal vooraan, maar strijden voor de overwinning zat er niet in. Campenaerts viel in een dalend stuk letterlijk weg vooraan, ook de andere vluchters werden ruim voor de meet weer ingelopen. Pöstlberger (BORA) hield het nog het langste vol, maar ook hij werd op 6 km van de aankomst gegrepen.

Morgen wacht de renners in de vierde etappe van deze Vuelta opnieuw klimwerk. De rit start in Velez-Malaga om 161,4 km later aan te komen op Alfacar Sierra de la Alfaguara, een helling van eerste categorie.

bron: Belga