Maes hoopt dat Deschacht Lokeren mee uit degradatiezone kan halen

Maes hoopt dat Deschacht Lokeren mee uit degradatiezone kan halen

Met 1 op 15 kent Sporting Lokeren minder leuke tijden. Trainer Peter Maes en zijn staf willen zo snel mogelijk uit de degradatiezone geraken. Met Olivier Deschacht heeft hij er alvast een man bij die het klappen van de zweep kent. “Ik ben blij dat we iemand als Olivier Deschacht hebben aangetrokken, een man met een ware fightingspirit. Als je hem bezig hoort, heeft hij veel honger naar het voetbal. Daarnaast heeft hij ook zijn klasse”, verklaarde de T1 van Lokeren. “Ik kan zulke spelers zeker gebruiken. Hij is ook heel kritisch, direct in zijn uitspraken, net als ik. Ik vind in Olivier veel van mezelf terug. ‘Oli’ is een overlever. Ik hoop dat hij snel topfit is zodat ik hem in het elftal kan droppen. En er zit bitter weinig sleet op hem, ondanks zijn 37-jarige leeftijd.”

Nooit eerder begon Lokeren slechter aan het seizoen. Volgens Maes zit er echter genoeg kwaliteit in de huidige kern. “Alleen komt het er nog niet helemaal uit. Tegen Standard waren we 60 minuten goed, tegen Gent 80 minuten. Maar dan botsen we op kleine tekortkomingen. Die moeten eruit. Met Olivier Deschacht hebben we iemand met ervaring binnengehaald. Iemand die ons mee uit de gevarenzone moet helpen”, besloot Maes.

Roger Lambrecht heeft mooiere momenten meegemaakt met Sporting Lokeren. De 87-jarige voorzitter is erg tevreden dat Deschacht terugkeert. “Wij moeten niet twijfelen aan Olivier”, aldus Lambrecht. “Hij is zeker geen versleten speler. En wij hebben Olivier niet aangetrokken om de hoop te vergroten. Neen, hij moet ons team wat meer dynamiek bijbrengen. En hij heeft ervaring te over. De ploeg doet het verre van goed. Tegen Gent verliezen we op het einde weer een punt waarop we recht hadden. Misschien dat het tegen Waasland-Beveren nu eindelijk eens goed afloopt. Winnen we een keer, dan zijn we misschien vertrokken.”

bron: Belga