Belgen in het buitenland - Tottenham vernedert Manchester United, Castagne scoort voor Atalanta

Tottenham Hotspur heeft maandag Manchester United op Old Trafford geklopt met 0-3 op de derde speeldag in de Premier League. Harry Kane (50.) en Lucas Moura (52., 84.) scoorden voor de bezoekers. Vier Belgen verschenen aan de aftrap: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembéle bij Tottenham, Romelu Lukaku bij Manchester United. De ManU-spits onderschepte op het kwartier een te korte terugspeelbal van Rose, omspeelde doelman Lloris maar besloot voorlangs het lege doel. Vijf minuten na de rust knikte Harry Kane de 0-1 in de winkelhaak. Twee minuten later was het opnieuw prijs voor de Spurs, Lucas Moura was de doelpuntenmaker. De avond werd nog pijnlijker voor United. Zes minuten voor affluiten lukte Moura zijn tweede treffer van de avond.

Marouane Fellaini kwam bij Manchester United in de 61e minuut het veld op voor Nemanja Matic.

Met 9 op 9 prijkt Tottenham naast Liverpool, Chelsea en Watford aan de leiding. Het team van José Mourinho is met drie punten pas 13e.

In een doelpuntenrijke wedstrijd tussen AS Roma en Atalanta (3-3) trof Timothy Castagne in het Olympisch Stadion raak voor de bezoekers. Hij wiste in de 19e minuut de openingstreffer van Javier Pastore (2.) uit. Een poging van Zapata belandde tegen de paal, maar de Belg was goed gevolgd. Via Emiliano Rigoni (22., 38.) liep Atalanta zowaar uit tot 1-3. Maar in de tweede helft sleepten de Romeinen via Alessandro Florenzi (60.) en Konstantinos Manolas (82.) alsnog een punt uit de brand.

Na twee speeldagen in de Serie A is Atalanta vierde, AS Roma vijfde. Beide teams tellen vier punten.