Jupiler Pro League – AA Gent neemt pas in slot afstand van Lokeren

Jupiler Pro League - AA Gent neemt pas in slot afstand van Lokeren
Jupiler Pro League - AA Gent neemt pas in slot afstand van Lokeren

AA Gent heeft zondag op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League de volle buit gepakt tegen Lokeren. De wedstrijd in de Ghelamco Arena eindigde op 2-1. Gent maakte pas in het slotkwartier een 0-1 achterstand ongedaan. Gent had het aanvankelijk niet onder de markt met Lokeren, maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Dejaegere kreeg een goede kans in de rebound na een vrije trap van Verstraete, maar trof het zijnet. De thuisploeg nam het meeste initiatief, al bleven grote kansen uit. Aan de overkant probeerde Lokeren af en toe de neus aan het venster te steken. Gent-doelman Thoelen echt bedreigen zat er echter niet meteen in.
Ook na de pauze toonde Gent het meeste drang naar voren, maar op het uur werden de Buffalo’s koud gepakt. José Cevallos (59.) trapte na knullig wegwerken van Asare de bal staalhard via de lat binnen. Gent moest nu echt komen, al bleef het moeilijk om de Lokerse verdediging uit verband te spelen. De gelijkmaker hing wel in de lucht, maar eerst David en nadien Dejaegere, die de paal trof, kregen de bal er niet in. De thuisploeg kreeg dik tien minuten voor tijd dan toch loon naar werken, toen Jonathan David (79.) de 1-1 nette. Gent rook bloed, en Lokeren kraakte. Een kopbal van Awoniyi strandde eerst nog op de lat, maar even later was het toch prijs. Lokeren-keeper De Wolf kon een trap niet klemmen en invaller Giorgi Kvilitaia (87.) tikte de winning goal binnen.
Gent staat met tien punten op de vijfde plaats, samen met Racing Genk dat later zondag Waasland-Beveren in de ogen kijkt. Lokeren blijft met een punt in de kelder hangen. La Gantoise maakt op de zesde speeldag de verplaatsing naar Cercle Brugge. Lokeren speelt de ‘Wasico’ tegen Waasland-Beveren.

bron: Belga