Elise Mertens behoudt vijftiende plaats voor US Open, Van Uytvanck en Flipkens zakken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens blijft op de nieuwe wereldranking in het vrouwentennis op de vijftiende plaats staan. Daags voor de start van de US Open, de laatste grandslam van het seizoen, beweegt er aan de top weinig. Simona Halep behoudt de eerste plaats en heeft bovendien amper punten te verdedigen in New York. Vorig jaar verloor de Roemeense immers al in de eerste ronde van Maria Sharapova.

Caroline Wozniacki volgt op ruim 2.000 punten als tweede, Sloane Stephens blijft derde. De Amerikaanse verdedigt op Flushing Meadows haar titel. Angelique Kerber en Petra Kvitova maken de top vijf vol.

Voor de enige wijziging in de top twintig zorgt Aryna Sabalenka. De Wit-Russische won zaterdag het toernooi van New Haven en wipt op de WTA-ranking vijf plaatsen vooruit naar nummer 20. Verliezend finaliste Carla Suarez Navarro springt van 30 naar 24.

Alison Van Uytvanck zakt een plaatsje en is 39e. Kirsten Flipkens moet negen posities inleveren en wordt 57e. Yanina Wickmayer, de vierde Belgische vrouw op de hoofdtabel in New York, staat 94e (+1).

Bron: Belga