Bretagne Classic Ouest-France – Oliver Naesen na tweede zege in drie jaar: “Ongelooflijk dat me dit opnieuw lukt”

Bretagne Classic - Ouest-France - Oliver Naesen:
Bretagne Classic - Ouest-France - Oliver Naesen: "Incroyable de gagner deux fois à Plouay"

Oliver Naesen won zondag voor de tweede keer in drie jaar tijd de Bretagne Classic Ouest-France in Plouay. Hij is nog maar de tweede renner – na Gilbert Duclos-Lasalle – en de eerste niet-Fransman, die de Bretoense koers twee keer wint.
“Ik ben de hele week bezig geweest met deze wedstrijd”, opende Naesen na afloop. “Ook toen ik hier twee jaar geleden won, had ik een paar dagen eerder een kermiskoers gewonnen. Net als dit jaar. Het is ongelooflijk dat me dit twee keer lukt. Het was een zware wedstrijd over kleine weggetjes. Het ging constant op en neer en met het weer werd het nog gevaarlijk. Daarom wilde ik voorin rijden. Op de onverharde wegen is de boel in het peloton ontploft onder aanvoering van Quick-Step. Ik bevond me tussen de betere renners en ben vol doorgegaan. De benen waren goed en ik heb veel op kop gereden. Niemand kan na afloop zeggen dat niet de beste renner gewonnen heeft.”
Tim Wellens reed als derde over de meet in Plouay. Zijn reactie na afloop was enigszins anders. “Ik had niet de benen om te winnen”, getuigde de Limburger. “Valgren Andersen en Naesen waren sterker. Ondanks dat ze op het eind eniet voluit gingen, kon ik met moeite volgen. Er ontbrak ook een beetje parcourskennis bij mij. Het weer en de smalle weggetjes lagen mij. Er zijn niet veel wedstrijden waarin op onverhard terrein wordt gereden, maar ik hou ervan. Je kan best helemaal vooraan koersen in zo’n wedstrijden, dat is het makkelijkste.”

bron: Belga