Vanhaezebrouck voor clash met Club: “Duel tussen twee grootste clubs van België”

Vanhaezebrouck voor clash met Club:
Vanhaezebrouck voor clash met Club: "Duel tussen twee grootste clubs van België"

Anderlecht trekt zondag op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League als leider met een perfect rapport naar Club Brugge. Hein Vanhaezebrouck, trainer van de Brusselaars, is klaar voor de clash met de landskampioen, die op twee punten volgt. Voor Anderlecht vormt de partij in Brugge de eerste van een pittig vierluik, met ook nog duels tegen Antwerp, Racing Genk en Standard. “We spelen nu vier wedstrijden tegen ploegen die bij de beste van het land horen”, vertelde Vanhaezebrouck op een persmoment. “Dat worden goede tests om te zien waar we staan. De match op Brugge blijft een belangrijke partij, een duel tussen de twee grootste clubs van het land dat iedereen zal volgen. Maar ik ben er zeker van dat mijn spelers zich willen tonen tegen een ploeg van topniveau.”

Het is nog altijd niet zeker of Vanhaezebrouck kan rekenen op Ognjen Vranjes. De Bosnische verdediger kreeg een schorsing van drie speeldagen, maar Anderlecht ging in beroep. De uitspraak kan nog vallen voor de wedstrijd. “Als hij niet mag spelen moet ik een beslissing nemen over wie hem vervangt”, aldus de Brusselse coach. “We zullen zien, ik zal zaterdag pas beslissen. We hebben voor het seizoen beslist te verjongen, dat houdt een zeker risico in. Maar ik heb er vertrouwen in dat onze jongeren zullen tonen dat ze klaar zijn voor dit niveau.”

Club versterkte zich deze week met Kaveh Rezaei, die overkwam van Charleroi. Vreest HVH al meteen de Iraanse goaltjesdief? “Hij kent de Belgische competitie en elke tegenstander, hij kan dus al perfect starten. Zij hadden een gebrek aan offensieve spelers, daar hebben ze iets aan gedaan. We zullen afwachten.”

Bron: Belga