Vandoorne ook traagste in tweede vrije oefensessie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne heeft vandaag met zijn McLaren-Renault de twintigste en traagste tijd neergezet tijdens de tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs van België, de dertiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1. Eerder op de dag eindigde hij op dezelfde plaats in de eerste sessie. Op het circuit van Spa-Francorchamps legde de West-Vlaming 25 rondes af. Hij noteerde daarbij een toptijd van 1:46.496. Fernando Alonso, Vandoornes ploegmaat, lukte met 1:46.153 de 16e chrono. Alonso nam de plaats in van de 18-jarige Brit Lando Norris. De reserverijder maakte in de eerste sessie zijn debuut in een raceweekend.

In de eerste vrije oefensessie eerder op de dag liet Vandoorne met 1:47.452 ook al de twintigste en traagste tijd noteren. De Finse Ferrari-rijder Kimi Räikkönen toonde zich de snelste met een rondje van 1:43.355. De Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) werd tweede op 0.168, voor zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas (op 0.448). De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) lukte de vierde chrono. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), de snelste in de eerste sessie, moest tevreden zijn met de vijfde tijd.

Morgen (12u) vinden de derde oefenritten en de kwalificaties (15u) plaats. Het startsein voor de GP wordt zondag om 15u10 gegeven. Vorig jaar ging de zege in Spa-Francorchamps voor de derde keer naar Hamilton. Hij haalde het voor Vettel en Daniel Ricciardo. Vandoorne eindigde voor eigen publiek als veertiende.

bron: Belga