Kraan valt om op werf van Brusselse voetgangerszone

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een kraan op wielen is vanochtend na een ongelukkig manoeuvre op de zij gekanteld op de werf van de Brusselse voetgangerszone. Het ging om een kleine kraan en er vielen geen gewonden. De werf loopt geen vertraging op. Het ongeval gebeurde ter hoogte van nummer 149 op de Anspachlaan. Een kraan op wielen vervoerde een grote bak beton waarmee een gat zou worden opgevuld. Bij een manoeuvre ging het fout en kwam de kraan op zijn zij te liggen. Het ongeval gebeurde binnen de perimeter van de werf.

"Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeval en er is geen schade opgelopen aan de werf. Het ongeval heeft geen significante vertraging veroorzaakt. De kraan wordt terug recht gezet en de situatie is onder controle", vertelt Marianne Hiernaux, woordvoerster van werfleider Beliris.

De werken aan de centrale lanen in Brussel zijn volop aan de gang. Op de Anspachlaan worden momenteel het stuk tussen de Grétrystraat en de Kiekenmarkt en het stuk tussen het Fontainasplein en de Rijkeklarenstraat aangepakt.

bron: Belga