Jupiler Pro League - Oostende houdt de punten thuis tegen Zulte Waregem

KV Oostende heeft vrijdagavond de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League geopend met een 3-1 zege tegen Zulte Waregem. Essevee kwam op voorsprong via Hamdi Harbaoui (27.), maar goals van Wout Faes (35.), Kevin Vandendriessche (62.) en Fashion Sakala (88.) zorgden ervoor dat de punten toch in de Versluys Arena bleven. KVO en Zulte Waregem schotelden hun supporters een slordig eerste halfuur voor. Kansen waren onbestaande en beide teams leden veelvuldig balverlies. Op het halfuur viel de 0-1 van de bezoekers dan ook uit de lucht. Harbaoui (27.) profiteerde van geklungel in de thuisdefensie en schoot de openingstreffer laag voorbij Oostende-doelman Ondoa. De reactie van de Kustboys liet niet lang op zich wachten. Bij een stilstaande fase viel de bal in het geharrewar voor de voeten van Faes (35.), die de gelijkmaker fors tegen de touwen vlamde.

Ook na rust bleef het voetbal aan zee matig. Oostende nam nog het meeste initiatief en werd daar na een uur voor beloond. Werkmier Vandendriessche (62.) vlamde de 2-1 snoeihard tegen de touwen. Zulte Waregem hoopte op een penalty na vermeend handspel van Faes, maar scheidsrechter Smet hield de kaken op elkaar. De grootste kans voor de bezoekers kwam er nog vijf minuten voor tijd. Faik zag zijn afstandschot echter uiteenspatten op de paal. Aan de overkant kreeg Zulte Waregem het deksel op de neus. Sakala rondde twee minuten voor tijd een counter uit het boekje af, 3-1.

In het klassement klimt Oostende naar een voorlopige vierde plaats met negen punten. Zulte Waregem is negende met vijf eenheden.