VIDEO. Koning Filip toont kitesurfkunsten in cool filmpje

Koning Filip geniet met volle teugen van zijn vakantie in Armenië. Dat is duidelijk te zien in een filmpje dat het Koninklijk Paleis online zette, waarin de koning al kitesurfend te zien is. Tegelijkertijd wenst hij zijn onderdanen nog veel plezier tijdens de laatste dagen van de zomervakantie.

Koning Filip die gezwind en snel door de golven kitesurft, het zijn geen beelden die we elke dag zien. Toch is de koning heel bedreven in de sport, blijkt een filmpje dat het paleis online zwierde. Daarin surfte door de zee in Armenië op muziek van het Collegium Vocale Gent. In de bijhorende tekst wenst hij dat we nog genieten van de laatste dagen van de zomervakantie. Het geheel zorgt voor een heel cool resultaat.

(lees verder onder het filmpje)

Nieuwe hobby

Kitesurfen is, net zoals schilderen, een van de hobby’s die we pas de laatste jaren van de koning kennen. Vorig jaar toonde het paleis ook al beelden hem op een surfboard in de Noordzee. De koninklijke familie is momenteel voor “culturele privé-vakantie” in Armenië. De lokale media brachten het bezoek van het gezin de voorbije dagen al meermaals onder de aandacht.