Onzekerheid houdt aan over toekomst Thermae Palace

door
Belga
Leestijd 2 min.

Hoe de toekomst van het iconische Thermae Palace in Oostende eruitziet, is nog steeds onduidelijk. De Krant van West-Vlaanderen meent dat met steun van de Vlaamse regering, samen met de stad Oostende deels eigenaar, een oplossing in de maak is, maar een beslissing is er nog niet, zeggen bronnen aan Belga. Een mogelijke oplossing dringt zich vooral juridisch op. Binnenkort is het twee jaar geleden dat kandidaten zich konden melden om het Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen op zich te nemen. De procedure had al lang al rond moeten zijn, maar werd steeds uitgesteld. In april werd de procedure nogmaals met drie maanden verlengd, erg tegen de zin van de huidige exploitant en huurder Mark Vanmoerkerke, die ook meedong en nog steeds meedingt in de strijd om het iconische gebouw.

Nu komt er een einde aan die periode, maar op de komende gemeenteraad is er geen spoor van het Thermae Palace te vinden op de agendapunten. Dat zou dus betekenen dat de huidige exploitant gewoon kan voortdoen onder de huidige huurovereenkomsten en met de renovatiesteun van de Vlaamse regering.

"Zelfs al wordt het project nog aan iemand anders gegund, dan heeft de huidige eigenaar enkele juridische stokken achter de deur door het getalm van de stad", zegt oppositielid Björn Anseeuw (N-VA). "Een voorkeur heb ik niet. Ik wil enkel een goede oplossing, niet enkel voor het gebouw en patrimonium, maar ook voor de Oostendenaars."

Volgens de Krant van West-Vlaanderen wil N-VA, ook op Vlaams niveau, de procedure rond de gunning stopzetten en doorgaan met Vanmoerkerke. Anseeuw ontkent dat, maar meent wel dat zonder een beslissing van de stad mogelijk een lange procedureslag kan volgen. "De beslissing had in het voorjaar moeten komen, maar is uitgesteld en komt opnieuw niet op de gemeenteraad", aldus Anseeuw. Hij waarschuwt alvast dat, als er alsnog een gunning gebeurt in het voordeel van een andere partij buiten de reeds verlengde termijn, de huidige exploitant daar tegenin kan gaan.

bron: Belga