EK skeeleren – Sandrine Tas klaagt niet

EK skeeleren - Sandrine Tas klaagt niet
EK skeeleren - Sandrine Tas klaagt niet

“Ik heb niets te klagen”, glunderde Sandrine Tas nadat ze woensdag in Oostende een zevende Europese titel veroverde. Met ook nog eens twee zilveren plakken, zit ze aan negen medailles op vijf wedstrijddagen. “Ik ben in vorm. Dit komt heel lekker uit”, verklaarde de 22-jarige Oostendse. Krap twee maanden geleden was het beeld heel anders. Tijdens de wereldkampioenschappen in Nederland bleef Tas buiten de prijzen. “Het WK was niet zo goed door de examens en doordat ik onvoldoende wedstrijdritme had.” Vlak voor de WK had ze het druk met haar studie voor bio-ingenieur aan de Universiteit Gent.
In de zes weken tussen WK en EK heeft ze naar eigen zeggen heel hard getraind. “Steeds thuis in Zandvoorde. Op de baan zou ik bijna in slaap kunnen rijden, die ken ik zo goed. Maar het wegparkoers is bijna nieuw voor mij. Daar trainen wij zelden, omdat het een openbare weg is.”
Tas erkent dat de top bij de WK wel wat breder is dan bij de EK. “Maar het niveau is zeker niet laag hier. Het is echt niet alleen Francesca Lollobrigida tegen wie ik moet rijden. Kijk ook naar de Duitse skaters Marieke Thum en Laethisia Schimek. Morgen is de marathon, dat is niet mijn favoriete afstand. Maar ik doe mijn best. Ik kan die ook winnen.”

.

Bron: Belga