KV Oostende haalt Laurens De Bock terug naar België

KV Oostende haalt Laurens De Bock terug naar België
KV Oostende haalt Laurens De Bock terug naar België

KV Oostende huurt flankverdediger Laurens De Bock tot het einde van het seizoen van de Engelse tweedeklasser Leeds United, zo maakten de Kustboys bekend. “Met De Bock erbij hebben we een extra troef, zowel centraal achterin als op de flank. Laurens is ook een speler met veel aanvallende impulsen, een goeie center en een prima trap”, meent sportief directeur Hugo Broos.

“Er waren nog een aantal andere opportuniteiten, maar ik koos voor KV Oostende om verschillende redenen”, vulde ‘Bockie’ verder aan. “Toen ik hier met Club Brugge kwam voetballen vond ik de sfeer in dit stadion altijd geweldig. Hier kwam je als tegenstander niet zo graag. Bovendien is dit een ploeg met groeimarge, die dit seizoen ook zo dicht mogelijk bij die Play-off I wil geraken. En vooral, zowel Hugo Broos als coach Gert Verheyen liet me verstaan dat ze me er heel graag bij wilden.”

Vorige winter verliet de 25-jarige De Bock na vijf jaar Club Brugge om zijn geluk te beproeven bij Leeds, een ambitieuze tweedeklasser. Een succesverhaal werd dat niet. “De ploeg deed het niet zo goed, de trainer werd er op straat gezet en het was er nooit rustig. Als ik dan merk dat er interesse uit België is, dan grijp ik graag de kans om hier ook weer aan spelen toe te komen. En Oostende is een club met karakter en ambitie. Ik kijk er naar uit om de club echt ook wel iets bij te brengen. Maar ik besef dat alle ogen op mij gericht zijn en dat ik me ook hier zal moeten bewijzen. Vol overgave ga ik me dan ook inzetten voor deze club.”

De Bock werd in januari 2013 door Club voor 3,5 miljoen euro overgenomen van Sporting Lokeren. In Brugge won De Bock een landstitel en een Beker, maar gaandeweg verloor hij er zijn basisplaats. Vorig seizoen werd hij na de komst van Ivan Leko als hoofdcoach nog meer naar het achterplan verbannen. In totaal speelde de voormalige jeugd- en belofteninternational 150 competitiewedstrijden voor blauw-zwart. Bij Leeds ondertekende hij een contract tot medio 2022.

Bron: Belga