Dit zijn de populairste voornamen

Foto Pexels

Voor het eerst is Liam de meest populaire voornaam die kersverse ouders aan hun pasgeboren zoon geven. Bij de meisjes is Emma de meest voorkomende naam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

In 2017 werden in België 570 jongens geboren met de naam Liam. Lucas en Louis, twee namen die de voorbije jaren vaak de eerste plaats met elkaar wisselden, verliezen hun pluimen en vallen zelfs uit de top 3.

Al vijftien jaar op kop

Bij de meisjes blijft Emma de populairste voornaam. Vorig jaar werden 634 baby’s Emma gedoopt. Die populariteit is niet nieuw: de afgelopen vijftien jaar is Emma de meest voorkomende meisjesvoornaam. De top 3 wordt vervolledigd door Olivia (613 meisjes) en Louise (595). Dat was ook al zo in 2016.

Bij de jongens mogen Adam (559) en Arthur (546) mee het podium op. Louis (536) en Lucas (497) maken een duikje naar plaats 5 en 6 en moeten Noah (545) laten voorgaan. Bij de meisjes staan Mila (522) en Alice (423) op de vierde en de vijfde plaats.

Vlaanderen en Wallonië

In Vlaanderen gaat de eerste plaats bij de meisjes naar Louise, voor Mila en Emma. Bij de jongens trekt Liam aan het langste eind, voor Noah en Lucas. In Wallonië prijkt bij de meisjesnamen Emma bovenaan, voor Olivia en Léa. Bij de jongens is Gabriel de populairste voornaam, voor Hugo en Louis.