Weerbericht: opklaringen, maar lokaal buitje is mogelijk

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag zijn er afwisselend opklaringen en soms hardnekkige wolkenvelden, die lokaal nog een buitje kunnen produceren. Het is vrij warm, met maxima rond 22 of 23 graden aan de kust en op de Ardense hoogten en rond 26 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum verwacht het KMI 24 of 25 graden. Vanavond zijn er nog wolkenvelden, maar de opklaringen worden stilaan breder. In de tweede helft van de nacht zijn er brede opklaringen. Op sommige plaatsen kan er nevel of mist ontstaan. De minima liggen tussen 11 en 17 graden.

Morgen wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, opnieuw wisselend bewolkt. In de namiddag wordt het eerst zonnig aan de kust, later ook in het binnenland. Het blijft vrij warm, met maxima rond 23 graden aan de kust, tussen 23 en 25 graden in de Ardennen en 25 tot lokaal 28 graden elders. Woensdagavond klaart het overal verder op. In de tweede helft van de nacht kunnen nevel of lage wolkenvelden zich vormen, vooral over het westen van het land. De minima liggen tussen 10 en 16 graden.

Donderdag begint bewolkt, maar droog met vooral ten zuiden van Samber en Maas nog brede opklaringen. Vanaf de kust neemt de bewolking verder toe en vanaf de middag trekken de eerste regenbuien van west naar oost over het land. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk tot 's avonds droog. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden.

Vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en kan er lokaal nog een bui vallen. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 17 of 18 graden in het centrum van het land.

In het weekend wordt het zwaarbewolkt en wisselvallig met regen en soms felle buien, plaatselijk met onweer. Zondagnamiddag wordt het vanaf de kust geleidelijk droger. Met maxima rond 17 of 18 graden lijkt de zomer veraf. Begin volgende week verwacht het KMI meer zon en overwegend droog weer. Het kwik klimt maandag richting 20 graden en dinsdag krijgen we met maxima rond 22 graden opnieuw normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

bron: Belga