Nantes bevestigt akkoord met Club Brugge over Anthony Limbombe

Nantes bevestigt akkoord met Club Brugge over Anthony Limbombe
Nantes bevestigt akkoord met Club Brugge over Anthony Limbombe

Anthony Limbombe heeft zijn transfer naar het buitenland (bijna) beet. De Franse eersteklasser FC Nantes meldde vandaag dat het een financieel akkoord heeft gevonden met Club Brugge omtrent de transfer van de 24-jarige buitenspeler. Limbombe moet wel zijn medische testen nog afleggen. De geboren Mechelaar maakte in de zomer van 2016 de overstap van het Nederlandse NEC naar Club Brugge. Voordien had hij zijn debuut in het profvoetbal gemaakt bij Racing Genk.

Na een moeilijk debuutjaar voor blauw-zwart ontbolsterde Limbombe vorig seizoen helemaal op de linkerflank. Als wingback kwam hij in 39 duels tot zes goals en zeven assists. Bondscoach Roberto Martinez beloonde Limbombe met een selectie voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië (4-0), waarin hij meteen zijn debuut voor de Rode Duivels maakte.

De voorbije voorbereiding liet Limbombe bij Club Brugge aan zich voorbijgaan. De buitenspeler focuste op een transfer en trainde daardoor individueel. Vorige maand leek hij dichtbij een akkoord te zijn met Premier League-club Huddersfield Town, maar die overgang ging de mist in.

FC Nantes, vorig seizoen negende in de Ligue 1, startte het seizoen tegenvallend. Het verloor zijn eerste twee competitieduels en staat met 0/6 voorlopig helemaal onderaan in Frankrijk. Met Joris Kayembe zit nog één landgenoot in de selectie van de Kanaries.

Bron: Belga