Memorial Van Damme pakt uit met Belgische EK-sterren en hoogwaardige polsstokcompetitie

Memorial Van Damme pakt uit met Belgische EK-sterren en hoogwaardige polsstokcompetitie
Memorial Van Damme pakt uit met Belgische EK-sterren en hoogwaardige polsstokcompetitie

De Belgische sterren van het voorbije EK in Berlijn en een polsstokcompetitie “een WK-finale waardig” zijn de blikvangers op de 42e editie van de Memorial Van Damme, die op 31 augustus in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gehouden wordt. Het deelnemersveld van de Memorial Van Damme bestaat per discipline uit de beste acht atleten van het voorbije Diamond League-seizoen. Daarnaast mag de organisatie aan atleten uit eigen land een reeks wildcards toekennen. In totaal komen er vijftien Belgen voor eigen publiek in actie. Bij de vrouwen zijn dat Cynthia Bolingo (200m), Camille Laus (400m), Renée Eykens (800m), Elise Vanderelst (1.500m), Eline Berings (100m horden), Hanne Claes en Justien Grillet (beiden 400m horden). De genodigde mannen zijn Eliott Creston (800m), Bram Ghuys (hoogspringen), Arnaud Art (polsstokspringen), Jonathan Sacoor en de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée (400m). Kersvers Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam maakt haar opwachting in het hoogspringen.

“Ik weet niet of het een record is, maar het klopt wel dat er dit jaar veel Belgen op de deelnemerslijst staan”, vertelde meetingdirecteur Cédric Van Branteghem dinsdag tijdens een persmoment in Brussel. “En daar kunnen er nog één à twee aan toegevoegd worden. We horen positieve signalen uit het kamp van Philip Milanov, al kunnen we zijn komst nog niet bevestigen. Het belangrijkste is dat deze jonge, sterke generatie zich aan het publiek kan tonen.”

Op de Memorial zullen behalve de zes medaillewinnaars van het voorbije EK atletiek in Berlijn ook alle deze zomer gelauwerde Belgen in andere sporttakken in de bloemetjes worden gezet. “Zo zullen ook onder meer Emma Plasschaert en Nina Derwael deelnemen aan de ‘car parade’ in de openingsceremonie. We hebben iedereen uitgenodigd, al zal natuurlijk niet iedereen komen. De Rode Duivels zitten momenteel bijvoorbeeld allemaal in het buitenland.”

bron: Belga