Actievoerders onthullen satanisch beeld naast religieus monument

Actievoerders onthullen satanische tempel naast religieus beeld
Twitter / @hemantmehta

Leden van de Satanische Tempel hebben op originele manier actie gevoerd in Arkansas. Ze onthulden er een demonisch beeld als protest tegen een monument met tien geboden op overheidsgrond. 

De 150 actievoerders van de Satanische Tempel vinden het niet kunnen dat bij Capitool in Little Rock er een monument afgebeeld staat met tien geboden. Het religieuze symbool zou volgens hen ingaan tegen scheiding van kerk en staat. Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt. Zo stapten in mei vier vrouwen naar de rechter om het symbool te laten verwijderen. In een klacht staat dat het in strijd is met het Eerste Amendement, dat godsdienstvrijheid garandeert voor iedereen.

Baphomet 

De leden van de Satanische Tempel gingen nog een stapje verder en plaatsen een beeld van Baphomet voor het overheidsgebouw. De gevleugelde god heeft normaal gezien bokkenpoten, een vrouwenlichaam en hoeven. Maar om toch niet iedereen te shockeren, hebben ze de vrouwenborsten achterwege gelaten en twee lachende kinderen erbij gezet.