Familie meldt overlijden Hicham Chaib, meest gezochte terrorist van België

Familie meldt overlijden Hicham Chaib

Hicham Chaib (36), de meest gezochte moslimterrorist van België, zou overleden zijn. Dat blijkt tenminste uit een rouwbericht dat zijn familie op Facebook heeft geplaatst, zo meldt Gazet van Antwerpen. Het federaal parket geeft geen commentaar over het bericht. “Het is niet de eerste keer dat hij of andere terreurverdachten ten onrechte dood worden verklaard”, klinkt het. Hicham Chaib groeide op in Borgerhout en was een van de kopstukken van de terroristische groep Sharia4Belgium. Binnen de organisatie was hij lijfwacht en rechterhand van leider Fouad Belkacem. Hij was ook een van de aanstokers van de rellen op de Turnhoutsebaan in 2012, tijdens de Reuzenstoet.

In 2013 vertrok Hicham Chaib samen met tientallen andere aanhangers van Sharia4Belgium naar Syrië, om er te vechten aan de zijde van IS. Chaib zou binnen IS een belangrijke positie hebben bekleed, als hoofd van de religieuze politie in Raqqa. Chaib dook ook regelmatig op in propagandafilms van IS, waarin hij moslims opriep om in het kalifaat te komen wonen. In 2016 figureerde Chaib, die zich ook Abu Hanifa liet noemen, in een opeisingsfilm waarin hij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek verheerlijkte. Op het einde van het filmpje is te zien hoe Chaib een gevangene door het hoofd schiet.

In februari 2017 werd Hicham Chaib al eens doodverklaard. Hij zou toen tijdens bombardementen op Raqqa om het leven zijn gekomen, maar die berichten werden al snel tegengesproken door zijn familie.

bron: Belga