Sloveen Mohoric pakt eindzege in Binckbank Tour

Sloveen Mohoric pakt eindzege in Binckbank Tour

De Sloveen Matej Mohoric (Bahrain-Merida) heeft vandaag de eindzege in de Binckbank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. De slotrit, over 215,6 kilometer tussen Lacs de l’Eau d’Heure en Geraardsbergen, werd een prooi voor de Australiër Michael Matthews (Sunweb). Hij haalde het op de Vesten voor Greg Van Avermaet (BMC). Vroeg in de etappe kregen we met onze landgenoten De Vreese (Astana), Rickaert (Sport Vlaanderen), Van Keirsbulck (Wanty) en De Winter (WB Aqua Protect), de Nederlanders Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Reinders (Roompot) en de Spanjaard Irizar (Trek) zeven vluchters. Hun maximumvoorsprong steeg tot vier minuten, maar het peloton bleef steeds controle houden.

Van Keirsbulck hield het het langste vol en werd op 30 km ingelopen door de teruggekeerde Rickaert en nieuwe aanvaller Martens (LottoNL-Jumbo). In de achtergrond toonden onder meer Stybar (Quick-Step) en Campenaerts (Lotto Soudal) zich actief, maar het was Tim Wellens (Lotto Soudal) die tijdens de laatste klim van de Kapelmuur de groep uiteenreet. De Limburger reed op en over de vluchters heen, met Oliver Naesen in zijn zog. De AG2R-renner ging vervolgens alleen door, maar ook hij kreeg geen vrij spel.

Een grote groep ging sprinten voor de zege op de Vesten en daarin toonde Michael Matthews zich de beste. Leider Mohoric leek in de slotfase stil te vallen, maar hield stand. De Sloveen volgt de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb) op op de erelijst van de Binckbank Tour.

bron: Belga