Brussels Summer Festival trekt 60.000 toeschouwers op vijf dagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 17e editie van het Brussels Summer Festival (BSF) is zaterdagavond afgevlagd met een 60.000-tal bezoekers over de vijf festivaldagen heen. Dat meldt festivaldirecteur Fabrizio Gentile. In 2017 telde het festival nog tien dagen en waren er 115.000 festivalgangers. De nieuwe formule met vijf festivaldagen is voor Gentile een succes. "We hebben meer festivalpassen verkocht dan vorig jaar en het aantal bezoekers lag hoger. De bezoekers die een tiendagenpas kochten, daagden minder vaak op. Wie nu een vijfdagenpas kocht, kwam regelmatiger. Dat was ook onze bedoeling toen we het festival ingekort hadden", vervolgt de organisator.

In plaats van een langer, maar kleiner festival was er nu elke dag muziek vanaf het begin, klinkt het. "Elke dag waren er 8.000 tot 12.000 mensen aan het Paleizenplein, wat de voorgaande jaren niet het geval was."

De dagtickets waren dinsdagavond en donderdag reeds 's ochtends uitverkocht. Donderdag stond de rapdag op het programma, met de Franse rapper Orelsan. Het Paleizenplein, met een capaciteit van 12.500 personen, werd toen afgesloten. Zaterdagavond waren er bijna 10.000 bezoekers voor Thirty seconds to Mars, de rockgroep van de Amerikaanse acteur Jared Letho die het festival afsloot. Zaterdagavond waren er ook zowat 4.000 bezoekers voor de elektroavond aan de Kunstberg. De Belgen van dEUS lokten vrijdag zowat 7.000 bezoekers naar het hoofdpodium.

bron: Belga