Seks is goed voor het geheugen

Seks zou ons slimmer maken
Foto Unsplash

Geen woordspelletjes of uren boeken lezen, wel een stomende vrijpartij in bed doet wonderen voor je intelligentie en je geheugen. Tot deze pikante conclusie kwamen enkele onderzoekers uit Australië. Ons geheugen zou er aanzienlijk op vooruit gaan als we regelmatig de liefde bedrijven. Let’s get it on.. 

Ben jij ook zo’n verstrooide professor die constant geheugensteuntjes nodig heeft? Wetenschappers aan de Universiteit van Wollongong in Australië hebben een bijzonder plezante en efficiënte manier gevonden om je hersenen te boosten. Uit onderzoek blijkt dat het kortetermijngeheugen van vijftigers een pak beter was als ze een actief seksleven hadden. Bovendien hadden ze ook een veel betere emotionele band met hun partner.

Geheugen 

In 2012 legden 6.016 mannen en vrouwen een geheugentest af. Ook moesten ze allerlei vragen over hun seksleven en gezondheid beantwoorden. Twee jaar later deden ze dit opnieuw. Hoewel bij alle deelnemers een kleine achteruitgang van het geheugen werd vastgesteld, hadden de deelnemers die vaak vreeën minder moeite om dingen te onthouden dan zij die weinig seks hadden. De resultaten gelden wel alleen maar voor het kortetermijngeheugen.