Duitsland wil spontane tatoeages verbieden

Tattoeage
Foto Pixabay

Na een avondje uit een tatoeage laten zetten is binnenkort wellicht niet meer mogelijk in Duitsland. Ons buurland wil nieuwe richtlijnen invoeren die spontane tatoeages uitsluiten.

Gitta Connemann, politica van de Duitse partij CDU, wil komaf maken met spontane tatoeages. “Het kan niet dat een beslissing die levenslang zichtbaar is, kan genomen worden zonder overleg”, verklaart ze aan de Duitse krant Der Tagesspiegel.De politica wil een besprekingstermijn invoeren waarbij geïnteresseerden eerst op een overlegconsultatie moeten gaan en pas vanaf de tweede afspraak de tekening op de huid kunnen krijgen. Op die manier wil ze tattoos onder groepsdruk of onder invloed van alcohol vermijden. “Eerst bespreken, dan wachten, dan tatoeëren – als het daar nog überhaupt toe komt.”

Tattoo-top

Een ander belangrijk punt is de veiligheid. Er is geen officiële opleiding en iedereen kan aan de slag met naald en inkt. Dat kan niet volgens Connemann. In november wil de CDU daarom een tattoo-top organiseren om de gevaren van tatoeages te bespreken. Het zal daar niet gaan om nationale richtlijnen, maar Europese voorschriften.