Zomer op zijn Belgisch

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag blijft het vooral in het noorden en het oosten van het land nog wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Vanaf het westen wordt het geleidelijk droger met opklaringen, aldus het KMI. De temperaturen stijgen tot 18 à 20 graden in de Ardennen, rond 22 graden aan zee en tot 23 of 24 graden in het centrum van het land. Vanavond verlaten de laatste buien het oosten van het land. Tijdens het tweede deel van de nacht kan er lokaal nevel of mist gevormd worden. Morgen begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt, maar gaandeweg worden de opklaringen breder en talrijker vanaf het westen. Het KMI verwacht maxima tussen 20 of 21 graden in Hoog-België en 25 à 26 graden in Laag- en Midden-België. Aan de kust blijft het met temperaturen tot 23 graden iets frisser, mede door de overwegend matige wind uit west tot zuidwest.

Donderdag krijgen we in eerste instantie de zon vaak te zien, soms achter wat sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking in het westen toe, en rond of na de middag zouden daar de eerste buien komen. Elders blijft het nog droog tot in de (late) namiddag of avond. Er wordt warme lucht aangevoerd. De maxima liggen tussen 23 graden vlak aan zee en 29 graden in het noordoosten.

Vrijdagochtend zijn er eerst nog enkele buien mogelijk in de Ardennen, elders is het droog met brede opklaringen. Het wordt tijdelijk iets minder warm, met maxima tussen 19 en 23 graden. Zaterdag en zondag blijft het vrij zonnig en warm. In de loop van de namiddag kunnen er zich stapelwolken vormen, maar het blijft wellicht overal droog. Ook begin volgende week blijft het nog vrij warm en meestal droog.

bron: Belga