ATP Toronto – Reuzendoder Stefanos Tsitsipas houdt Kevin Anderson uit finale

ATP Toronto - Reuzendoder Stefanos Tsitsipas houdt Kevin Anderson uit finale
ATP Toronto - Reuzendoder Stefanos Tsitsipas houdt Kevin Anderson uit finale

Stefanos Tsitsipas (ATP-27) heeft zich zaterdag voor de finale van het Masters 1.000-toernooi in het Canadese Toronto (5.315.025 dollar) geplaatst. De 19-jarige Griek deed dat door het Zuid-Afrikaanse vierde reekshoofd Kevin Anderson (ATP-6), vorige maand finalist op Wimbledon, in 2 uur en 48 minuten met 6-7 (4/7), 6-4 en 7-6 (9/7) te verslaan. Tsitsipas ontpopte zich in Toronto tot reuzendoder. Op weg naar de finale schakelde hij ook al de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8), de Serviër Novak Djokovic (ATP-10) en de Duitser Alexander Zverev (ATP-3) uit. Voormalig nummer een van de wereld Djokovic en Zverev wonnen de voorbije twee edities van het toernooi.
Zondag mag Tsitsipas op zijn twintigste verjaardag het hardcourt op voor een duel tegen de winnaar van de partij tussen het Spaanse eerste reekshoofd Rafael Nadal (ATP-1) en de Rus Karen Khachanov (ATP-38). Het wordt pas de tweede ATP-finale voor de jonge Griek. In april van dit jaar moest hij op het gravel in Barcelona met 6-2 en 6-1 het onderspit delven voor Nadal.
Volgende week is Tsitsipas de tegenstander van David Goffin (ATP-11) in de eerste ronde van het Masters 1.000 van Cincinnati (Ohio).

.

Bron: Belga