Jupiler Pro League - Zulte Waregem pakt tegen Eupen eerste seizoenszege, geen winnaar in STVV - Lokeren

Zulte Waregem heeft zijn eerste competitiezege van het seizoen te pakken. Na twee draws werd er zaterdagavond op de derde speeldag in de Jupiler Pro League voor eigen publiek met 4-0 gewonnen van degradatiekandidaat Eupen, dat puntenloos laatste blijft. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld in het Regenboogstadion, na twee treffers van nieuwkomer Thomas Buffel (35. en 38.). Net iets voor het uur dikte Hicham Faik nog aan tot 3-0, Damien Marcq zette diep in blessuretijd de 4-0 eindstand op het scorebord. Met vijf op negen nestelt Essevee zich met Cercle en Standard op een gedeelde derde plaats, op vier punten van leider Club Brugge.

Lokeren pakte op het veld van Sint-Truiden zijn eerste punt van het seizoen. Guus Hupperts leek de bezoekers uit Oost-Vlaanderen na 78 minuten zelfs op weg te zetten naar de eerste driepunter, aanwinst Mohamed Buya zette enkele minuten later de bordjes alweer gelijk. 1-1 was ook de eindstand op Stayen. Voor STVV was het al het derde gelijkspel op rij, dat voorlopig een tiende plaats oplevert. Lokeren is dertiende.

Vrijdagavond opende Club Brugge de derde speeldag met een vlotte 3-0 zege thuiszege tegen KV Kortrijk, na twee treffers van Arnaut Danjuma Groeneveld en eentje van Siebe Schrijvers, twee zomeraanwinsten van de Bruggelingen. Met negen op negen nestelt Club zich aan de leiding en zet zo wat druk op Anderlecht, dat zondagavond voor een lastige verplaatsing naar Charleroi staat. KV Oostende - Racing Genk en AA Gent - Waasland-Beveren zijn de overige twee affiches van zondag. Genk en Gent tankten deze week vertrouwen in Europa, met zeges tegen twee Poolse teams, respectievelijk Lech Poznan en Jagiellonia Bialystok.

Standard raakte eerder op zaterdag dan weer niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen promovendus Cercle Brugge. Voor de Rouches was dit al het tweede puntenverlies in deze competitie, vorig weekend geraakten ze niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Waasland-Beveren. Op de openingsspeeldag werd er nipt met 3-2 gewonnen van AA Gent.

In de laatste wedstrijd van zaterdagavond staan Moeskroen en Antwerp nog tegenover mekaar.