EK atletiek – Belgian Tornados verdedigen Europese titel

EK atletiek - Belgian Tornados verdedigen Europese titel
EK atletiek - Belgian Tornados verdedigen Europese titel

De Belgische 4x400m-aflossingsploeg bij de mannen verdedigt zaterdagavond (21u30) zijn Europese titel op het EK atletiek in Berlijn. Na goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp, zilver voor Bashir Abdi op de 10.000m en voor Kevin Borlée op de 400m, en brons voor Jonathan Borlée op de 400m, is het team van Jacques Borlée dit weekend de grootste kanshebber om België een vijfde medaille te bezorgen. De Belgian Tornados starten in baan 3, Groot-Brittannië zit in baan 5, Spanje in baan 7. Naar alle waarschijnlijkheid komen Kevin en Jonathan Borlée in de plaats van Julien Watrin en Robin Vanderbemden, naast Jonathan Sacoor en Dylan Borlée. Die laatste vier wisten zich vrijdag eenvoudig te plaatsen voor de finale.
Ook de Belgische vrouwen veroverden een ticket voor de finale van de 4x400m (21u50), waarmee ze hun doel op dit EK bereikten. De Belgian Cheetahs vertrekken vanuit baan 8.
Iets minder dan een uur voordien (20u55) treden Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli en Robin Hendrix aan op de 5.000m. Het is afwachten in hoeverre Bouchikhi hersteld is van zijn inspanningen op de 10.000m, waarin hij zesde werd. Hendrix reisde alsnog af naar Berlijn, nadat Abdi besliste toch niet te starten op de 5.000m.
Zondag geeft Koen Naert vanaf 10u het beste van zichzelf in de marathon. In een goede dag kan hij dicht bij het podium eindigen. Arnaud Art neemt het om 19u10 op tegen Lavillenie en co. in de finale van het polsstokspringen. Louise Carton is om 20u15 de laatste atlete die België vertegenwoordigt in Berlijn, ze komt in actie op de 5.000m.

bron: Belga