EK atletiek – Belgian Tornados met verwachte namen in finale

EK atletiek - Belgian Tornados met verwachte namen in finale

Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée, in die volgorde, zullen zaterdagavond (21u30) de finale van de 4x400m afwerken op het EK atletiek in Berlijn, waar de Belgian Tornados hun Europese titel verdedigen. Ze starten in baan 3, Groot-Brittannië zit in baan 5, Spanje in baan 7. In hun reeks liepen Julien Watrin, Robin Vanderbemden, Jonathan Sacoor en Dylan Borlée vrijdag eenvoudig naar de eerste plaats en een finaleticket. Die eerste twee worden in de finale vervangen door Jonathan en Kevin Borlée, vrijdagavond goed voor respectievelijk brons en zilver op de individuele baanronde.
Na goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp, zilver voor Bashir Abdi op de 10.000m en voor Kevin Borlée op de 400m, en brons voor Jonathan Borlée op de 400m, is het team van Jacques Borlée dit weekend de grootste kanshebber om België op dit EK een vijfde medaille te bezorgen.
De Belgische 4x400m-aflossingsploeg is er sinds 2008 telkens bij in de finales van de grote kampioenschappen (Olympische Spelen, WK’s, EK’s). De Belgen wisten al twee keer een Europese titel te veroveren. Twee jaar geleden behaalde het team de gouden medaille op het EK in Amsterdam, net als in 2012 in Helsinki.

.

bron: Belga