Belgen in het buitenland - Invaller Hazard levert assist af voor Chelsea

Chelsea heeft zaterdag zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Premier League met 0-3 gewonnen op het veld van Huddersfield Town. The Blues stonden in hun eerste officiële wedstrijd onder Maurizio Sarri bij de rust al 0-2 voor, na de openingstreffer van de Franse wereldkampioen N'Golo Kanté (34.) en een strafschopdoelpunt van nieuwkomer Jorginho net voor het einde van de eerste helft. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette Pedro de 0-3 eindstand op het scorebord, op assist van de even voordien ingevallen Eden Hazard. De Rode Duivel zit nog niet aan honderd procent na zijn vakantie en het lange WK in Rusland, waar hij de Rode Duivels naar de derde plaats leidde. César Azpilicueta droeg de aanvoerdersband bij The Blues, maar dat is volgens Sarri nog geen definitieve toewijzing. In doel vierde Kepa zijn debuut met een clean sheet, de Spanjaard is de peperdure vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Thibaut Courtois. Bij Huddersfield startte Laurent Depoitre op de bank, hij viel pas na de pauze in. Voor de van Montpellier overgenomen Isaac Mbenza kwam de wedstrijd nog te vroeg.

Promovendus Fulham ging op eigen veld meteen met 0-2 onderuit tegen Crystal Palace, dat vorig seizoen tegen de degradatie moest vechten. Jeffrey Schlupp (41.) en Wilfried Zaha (80.) zorgden voor de doelpunten bij de bezoekers, waarbij Christian Benteke in de slotfase naar de kant werd gehaald. Even later mocht de van West Ham overgekomen Cheikhou Kouyaté nog invallen. Bij Fulham, dat bijna met een volledig nieuw elftal aan de aftrap kwam, bleven de Congolees Neeskens Kebano (ex-Charleroi en -Genk) en Ibrahima Cissé de hele wedstrijd op de bank, Denis Odoi zat een schorsingsdag uit.

Watford opende de voetbaljaargang dan weer met een 2-0 thuiszege tegen Brighton & Hove Albion. Bij de thuisploeg speelde Christian Kabasele de hele wedstrijd centraal achterin, bij de bezoekers speelde de Frans-Belgische winger Anthony Knockaert de volle negentig minuten en moest Matty Ryan (ex-Club Brugge) zich twee keer omdraaien.