Ronde van Utah – Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege

Ronde van Utah - Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege
Ronde van Utah - Jasper Philipsen sprint naar eerste profzege

Jasper Philipsen heeft vrijdag de vierde etappe in de 14e editie van de Ronde van Utah (cat. 2.BC) gewonnen. De 20-jarige neoprof van het Amerikaanse Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx, was na 110,1 kilometer met start en aankomst in Salt Lake City de snelste in een massasprint. Hij liet de Amerikanen Travis McCabe en Kiel Reijnen achter zich. Pas na het bekijken van de finishfoto was duidelijk dat Philipsen zijn voorwiel net iets eerder over de streep had gedrukt dan McCabe. De Antwerpenaar boekte zo zijn eerste profzege. Donderdag strandde hij in de derde rit nog op de tweede plaats, op een half wiel van McCabe.
Sepp Kuss (LottoNl-Jumbo) behield de leiderstrui. De 23-jarige Amerikaan heeft 19 seconden voor op zijn land- en teamgenoot Neilson Powless. Tejay van Garderen (BMC) kleurt op 25 seconden de top drie volledig Amerikaans. Ben Hermans is met een elfde plaats op 0:42 beste Belg.
Zaterdag krijgen de renners een zware bergetappe van ruim 150 kilometer naar Snowbird voor de kiezen. De ronde van Utah eindigt zondag.

.

bron: Belga