Ronde van Polen – Michal Kwiatkowski: “Winnen voor eigen volk is heel bijzonder”

Ronde van Polen - Michal Kwiatkowski: "Winnen voor eigen volk is heel bijzonder"

Michal Kwiatkowski werd in 2012 al eens tweede in de eindstand van de Ronde van Polen, zes jaar later heeft hij de eindzege beet. “Winnen voor eigen volk is heel bijzonder”, reageerde de 28-jarige Pool. Kwiatkowski kreeg de eindzege zeker niet cadeau en werd stevig bestookt in de slotrit. “Dat is de Ronde van Polen”, liet hij optekenen in een persbericht van zijn team Sky. “Je weet dat je moet vechten tot het eind. Ondanks al die aanvallen hebben we nooit gepanikeerd met de ploeg. We waren sterk, zonder mijn ploegmaten had ik deze ronde nooit gewonnen. Vandaag en gisteren reden ze geweldig, dichtten ze heel wat gaatjes. Ik moet hen echt heel dankbaar zijn.”
In de laatste 3 kilometer moest hij wel zelf aan de bak. “Klopt, maar dat was op het eind. Het was moeilijk, ik moest echt hard rijden en ik wist ook niet echt hoe groot de kloof was met Yates. Ik moest rijden, maar ik wilde ook aan de finish nog iets in de benen hebben voor een goed resultaat, gelet op de bonificaties.”
Hij werd uiteindelijk zesde, en dat volstond voor de eindzege. Eerder dit jaar stak hij die ook al in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van de Algarve op zak.

.

bron: Belga