Mourinho gelooft niet meer in transfer voor Alderweireld: “Transfermarkt is gesloten”

Mourinho gelooft niet meer in transfer voor Alderweireld:
Mourinho gelooft niet meer in transfer voor Alderweireld: "Transfermarkt is gesloten"

Wat Manchester United betreft is de transfermarkt reeds gesloten, er moeten dus geen nieuwe spelers meer verwacht worden op Old Trafford, zo bevestigde United-coach José Mourinho vandaag enkele uren voor de sluiting van de Engelse transfermarkt. Een streep door de rekening van Toby Alderweireld, de Rode Duivel van Tottenham Hotspur had op een vertrek naar Manchester gehoopt. De situatie van Alderweireld is bekend: nadat hij begin dit jaar een contractverlenging bij de Spurs had geweigerd, kwam hij in Noord-Londen amper nog in het stuk voor. Een vertrek leek zich dus op te dringen, gezien zijn precaire contractsituatie: over elf maanden loopt de overeenkomst van de verdediger bij de Spurs af, maar de club heeft wel een eenzijdige optie om te verlengen. Als dat gebeurt, wordt er echter een vertrekclausule geactiveerd waardoor Alderweireld voor een beperkt bedrag weg kan en dat wou het Tottenham-bestuur liever vermijden.

De sterke prestaties van Alderweireld op het voorbije WK in Rusland wekten al snel de interesse van Manchester United-coach José Mourinho, die er voor dit seizoen absoluut een centrale verdediger bij wou. Een deal leek in de maak, maar finaal struikelden de Mancunians over de fikse vraagprijs waarvan Tottenham-voorzitter Daniel Levy niet wou afwijken. “Op basis van de informatie die ik nu heb, komt er niemand meer bij”, was Mourinho dan ook duidelijk. “De transfermarkt sluit vanavond en voor mij is het tijd om me te concentreren op de spelers die ik wel heb.”

Morgen opent United het seizoen in de Premier League met een thuisduel tegen Leicester City. Voor die wedstrijd kan Mourinho geen beroep doen op doelman Sergio Romero, Antonio Valencia, Diogo Dalot, Marcos Rojo, Nemanja Matic en Ander Herrera, allen geblesseerd. Tottenham gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Newcastle United.

Bron: Belga