Usain Bolt krijgt testperiode bij Australische profclub

Usain Bolt krijgt testperiode bij Australische profclub
Usain Bolt krijgt testperiode bij Australische profclub

De Jamaicaanse voormalige topsprinter Usain Bolt werkt vanaf deze maand een testperiode van onbepaalde duur af bij de Australische profclub Central Coast Mariners met als doel een profcontract te versieren, zo maakte de club bekend. “Zijn trainingsprogramma is opgesteld om aan te tonen of hij al dan niet het vereiste niveau kan halen om een profcontract te rechtvaardigen”, klinkt het bij de club. “Dat kan drie weken duren, maar ook drie maanden. Of wie weet nog langer. De tijd zal het ons leren.”

Bolt zette vorig jaar in augustus op het WK in Londen een punt achter zijn indrukwekkende atletiekcarrière. De achtvoudig olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter mocht de voorbije maanden al meetrainen bij de Duitse topclub Borussia Dortmund (in maart) en het Noorse Stromsgodset (in juni).

Bij Central Coast Mariners krijgt Bolt, die een grote fan is van Manchester United, de kans om zich te bewijzen bij de club uit Gosford, een stad zo’n 75 km ten noorden van Sydney. “Ik kijk ernaar uit naar Australië te komen”, bekende Bolt. “Het is mijn droom om profvoetballer te worden. Ik weet echter dat het veel werk en trainingen zal vragen.”

Bron: Belga