Onweer slaat toe op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant en Brussel

Onweer slaat toe op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant en Brussel

Het onweer van afgelopen nacht heeft op verschillende plaatsen in Brussel en Vlaams-Brabant voor heel wat problemen gezorgd. In Duisburg (Tervuren) waaide een tent weg en brandde een woning uit na een blikseminslag, in Boortmeerbeek moest een tentenkamp van een jeugdbeweging ontruimd worden en ook in Glabbeek veroorzaakte de bliksem een woningbrand. De Leuvense brandweer kreeg een 50-tal oproepen en de Brusselse brandweer telde een 90-tal interventies. Nergens is er evenwel sprake van gewonden. De Brusselse brandweer kreeg tussen 23.30 uur en 02.00 uur een 600-tal oproepen, waaruit een 90-tal dringende interventies gedistilleerd werden. Het ging voornamelijk om afgewaaide takken en bomen maar op een tiental plaatsen in de hoofdstad zette de overvloedige regen straten gedeeltelijk onder water. Ook vier tunnels liepen onder water.

In Leuven kreeg de brandweer een 50-tal oproepen, voornamelijk voor takken en bomen die op de openbare weg waren terechtgekomen. In Boortmeerbeek moesten de hulpdiensten ook tussenkomen om een kamp van een jeugdbeweging te ontruimen. De tenten waar de jongeren in sliepen, waren door de hevige windstoten losgerukt.In Heverlee liepen een vijftal woningen onder water door de regen. In de straat zijn rioleringswerken bezig en de pomp die het water moest wegpompen, werkte om een onduidelijke reden niet naar behoren.

De Tiense brandweer kreeg vooral te kampen met automatische brandalarmen die door het onweer onterecht afgingen. In één geval, in de Steenbergestraat in Glabbeek, veroorzaakte de bliksem wel een woningbrand. Het dak en de bovenverdieping van de getroffen woning werden vernield door het vuur maar de bewoners bleven ongedeerd.

Ook in de Tervurense deelgemeente Duisburg zorgde de bliksem voor een uitslaande woningbrand, in de Zuerbergstraat. De brandweer van Overijse was snel ter plaatse maar kon niet verhinderen dat de woning zwaar beschadigd raakte en minstens tijdelijk onbewoonbaar is. Nog in Duisburg waaide een feesttent weg die opgesteld was voor de Duisburgse feesten.

bron: Belga