Maduro houdt oppositieleden verantwoordelijk voor vermoedelijke aanslag

Na de vermoedelijke poging tot aanslag op de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft het autoritaire staatshoofd prominente oppositieleden in verband gebracht met de feiten. “De getuigenissen wijzen naar Julio Borges, die in een herenhuis in Bogotá woont. We weten dat hij zo laf is om betrokken te zijn bij zo’n zaak”, zei Maduro in een televisietoespraak dinsdag. Borges is een van de bekendste tegenstanders van de Venezolaanse regering. Vorig jaar kreeg hij de Sacharov-mensenrechtenprijs van het Europees Parlement.
De regering zegt dat vermoedelijke aanslagplegers dit weekend probeerden om een bomaanslag met een drone op Maduro te plegen. Tijdens een toespraak op de staatstelevisie was een explosie te horen. Maduro bleef ongedeerd.
Officiële bronnen zeggen dat zeven nationale gardesoldaten wel gewond geraakten. Zes verdachten zijn al opgepakt. In zijn toespraak toonde Maduro een video met bekentenissen van een arrestant. De opdrachtgevers van de moord zouden vanuit buurland Colombia geopereerd hebben. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal uitleveringsverzoeken sturen naar Colombia en de VS, zegt Maduro.

Bron: Belga