Hanne Claes naar finale 400m horden: “Doet deugd na moeilijke periode”

Hanne Claes naar finale 400m horden: "Doet deugd na moeilijke periode"

Hanne Claes heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de 400m horden op het EK atletiek in Berlijn. “Dit doet deugd na een moeilijke periode”, zo verklaarde Claes, die met 55.75 tweede werd in haar halve finale. “Ik had wel gehoopt op de finale”, zei Claes na afloop. “Ik heb niet de perfecte koers gelopen. Mijn laatste stuk was wel goed, ik ben ontspannen gebleven. Toen ik opkwam, is de stress weggevallen. Ik had verwacht dat het zou gaan tussen mij en de Deense titelverdedigster Sara Slott Petersen, maar zij werd uitgeschakeld.”

“Na moeilijke jaren wil ik iedereen bedanken die me geholpen heeft. In de finale zal iedereen dichtbij elkaar zitten qua tijd. Wie weet is een medaille mogelijk?”, aldus Claes.

De finale van de 400m horden staat vrijdagavond op het programma, eerder op de dag is het de beurt aan de Belgian Cheetahs in de reeksen van de 4x400m. “Ik ga toch de twee wedstrijden lopen”, liet Claes optekenen. “We moeten echt de finale bereiken met de Cheetahs, we willen geen risico’s nemen.”

Justien Grillet werd met 57.40 laatste in haar halve finale. “Ik wist dat ik niet naast mijn concurrentes zou lopen. Maar toch ben ik teleurgesteld over mijn chrono. Ik had 56 laag willen lopen”, zei ze.

Margo Van Puyvelde liet verstek gaan wegens een voetblessure.

bron: Belga