EK atletiek – Kevin en Jonathan Borlée hebben finaleticket beet: “Voelden ons nochtans niet goed”

EK atletiek - Kevin en Jonathan Borlée hebben finaleticket beet: "Voelden ons nochtans niet goed"

Kevin en Jonathan Borlée hebben zich woensdag geplaatst voor de finale van de 400m op het EK atletiek in Berlijn. Hun jongere broer Dylan redde het niet. “Eigenlijke voelde ik me minder goed dan dinsdag. Ik was heel nerveus voor mijn wedstrijd”, stelde Jonathan Borlée, die in zijn halve finale tweede werd in 44.87. “Ik ben heel tevreden met die chrono. Ik heb lang gezocht naar zo’n scherpe tijd. Ik vind het jammer dat het Dylan niet gelukt is om de finale te bereiken. Hij had er zeker de benen voor.”
Kevin Borlée eindigde in zijn halve finale op de derde plaats in 45.07, maar werd opgevist met de beste verliezende tijd. “Ik voelde me net als Jonathan niet goed, vond niet echt mijn ritme. Na 300 meter zei ik tegen mezelf: ‘Oh la la'”, verklaarde de Europese kampioen van 2010. “Na een moeilijk seizoen voelt dit toch goed. Wat er mogelijk is in de finale? Moeilijk te zeggen. Het gaat echt snel, er is enorm sterke concurrentie.”
Voor Dylan Borlée zat een finaleticket er niet in, een zesde plaats in 45.63 was zijn deel. Hij benaderde wel zijn persoonlijk record (45.55). “Ik voelde dat ik in staat was om mijn PR te verbeteren. Ik loop nu toch mijn tweede beste chrono van het seizoen. Ik ben blij voor mijn broers dat ze in de finale zitten, maar ik was er graag bij geweest.”

.

bron: Belga