Videoref scoort 5 op 6 op tweede speeldag, aldus Johan Verbist

Videoref scoort 5 op 6 op tweede speeldag

De Video Assistant Referee (VAR) heeft afgelopen weekend op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League vijf fases op zes correct beoordeeld. Dat zei scheidsrechtersbaas Johan Verbist vandaag in zijn wekelijkse analyse van de videoref. De enige misser van het weekend viel te noteren in de wedstrijd AA Gent-Zulte Waregem (1-1) op zaterdag. In de 39e minuut gaan Thomas Buffel en Birger Verstraete in duel om de bal. Verstraete glijdt naar het leer en is de middenvelder van Essevee zo te snel af. “Maar Buffel springt en zet bij het neerkomen zijn voet bewust op het been van Verstraete. Hier had de VAR altijd moeten tussenkomen. Thomas Buffel moest worden uitgesloten”, oordeelde Verbist.

Op speeldag twee werden twee rode kaarten uitgedeeld na tussenkomst van de VAR. Zowel Wesley Moraes (Club Brugge) als Eric Ocansey (KAS Eupen) werden terecht uitgesloten, vindt Verbist.

Verder waren er nog drie buitenspelfasen waarbij de videobeelden werden geraadpleegd en een correcte beslissing volgde. Bij de doelpunten van Anderlecht-spits Landry Dimata (de 5-1 tegen KV Oostende) en Cercle-aanvaller Gianni Bruno (de 2-0 tegen Lokeren) werd gevlagd voor buitenspel, maar de na tussenkomst van de VAR werden de treffers toch goedgekeurd. Het doelpunt van Hamdi Harbaoui tegen AA Gent in minuut 12 werd dan weer afgekeurd voor buitenspel, nadat de VAR uitsluitsel had gegeven. “Correcte beslissing”, sluit Verbist zijn evaluatieronde af.

bron: Belga