Thomas Van der Plaetsen, zestiende na verspringen, zet door na hinder aan voet

Thomas Van der Plaetsen

Titelverdediger Thomas Van der Plaetsen is vandaag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn als tiende geëindigd in het verspringen, het tweede onderdeel van de tienkamp. In de algemene stand is hij zestiende. Van der Plaetsen blesseerde zich tijdens een sprong aan de voet, en verliet de piste mankend. Hij zet evenwel door. Van der Plaetsen sprong 7m41 en verzamelde zo 913 punten. De Noor Martin Roe (7m61) sprong het verste. Opvallend: topfavoriet Kevin Mayer zette drie nulsprongen neer en verspeelde zo zijn kansen. De Franse vice-olympische en wereldkampioen zette in het eerste nummer, de 100 meter, de snelste tijd neer.

De Belg begon eerder op de dag uiterst matig aan de tienkamp. Na de 100 meter moest Van der Plaetsen tevreden zijn met de 27e plaats (op 28). In de algemene stand is hij zestiende met 1670 punten. De Brit Tim Duckworth (1892) gaat aan de leiding.

In de ochtendsessie staat nog het kogelstoten op het programma. Vanavond volgen het hoogspringen en de 400m. Morgen is het vervolgens de beurt aan de 110 meter horden, het discuswerpen, het polsstokspringen, het speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter.

bron: Belga