Jupiler Pro League – Club Brugge gaat in beroep tegen ‘buitensporige’ sanctie voor Wesley Moraes

Jupiler Pro League - Club Brugge gaat in beroep tegen 'buitensporige' sanctie voor Wesley Moraes

Club Brugge gaat in beroep tegen de zes speeldagen schorsing die Wesley Moraes dinsdag opgelegd kreeg van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat bevestigde coach Ivan Leko dinsdagavond op de website van de landskampioen. “We hebben dit intern op Club besproken en we begrijpen dat de fout van dit weekend een rode kaart verdiende en dat een schorsing logisch is. Een sanctie van zes weken is echter buitensporig. Daardoor zou hij bijna een kwart van de reguliere competitie geschorst zijn. We gaan dan ook zeker in beroep tegen deze beslissing”, liet Leko optekenen.
“We hebben vanmorgen immers ook beelden gezien uit een andere hoek die aantonen dat Wesley met open hand met de armen zwaaide en daarna de speler van zich af duwde. Ik geloof dat hij niet de intentie had om de speler met zijn elleboog te kwetsen”, herhaalde Leko het argument van raadsman Hannes D’Hoop, die Wesley dinsdagnamiddag ter zitting van de Geschillencommissie vertegenwoordigde.
“Club Brugge doet er samen met staf en spelers alles aan om Wesley de komende weken optimaal te begeleiden, zowel op als naast het terrein”, sloot Leko zijn persbericht af.
Wesley zal zich vrijdag (vanaf 14u00) verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat driekoppig beroepsorgaan maakt zijn vonnis in de loop van de namiddag bekend. Een eventuele schorsing gaat dan ook meteen in, waardoor Wesley de vrijdagavondmatch tegen KV Kortrijk al meteen van aan de zijlijn zou moeten toekijken.

bron: Belga