Levante maakt komst van Moses Simon (AA Gent) bekend

Levante maakt komst van Moses Simon (AA Gent) bekend

De Spaanse eersteklasser Levante heeft vandaag de komst van buitenspeler Moses Simon bevestigd. De 23-jarige Nigeriaan komt over van AA Gent en zou de Buffalo’s zo’n vijf miljoen euro opleveren. De contractduur van Simon in Levante werd niet gecommuniceerd door de Valenciaanse club. Simon streek in januari 2015 in de Ghelamco Arena neer. Hij kwam over van het Slovaakse Trencin en ontpopte zich bij de Buffalo’s in zijn eerste maanden tot een echte sensatie. Onder meer dankzij de dribbels van de Nigeriaan kroonde AA Gent zich voor het eerst in zijn geschiedenis tot landskampioen. De voorbije drie seizoenen waren iets minder spectaculair voor Simon, maar uiteindelijk klokt hij toch af op 136 officiële duels (en 21 goals) voor Gent.

Simon is ook 21-voudig Nigeriaans international. Hij miste het voorbije WK in Rusland met een dijblessure, maar doorstond in Levante probleemloos de medische testen, meldt de club. Levante beëindigde de Primera Division vorig seizoen als vijftiende.

Eerder op de dag verloren de Buffalo’s ook haar andere Nigeriaanse buitenspeler al. Samuel Kalu tekende bij de Franse eersteklasser Girondins Bordeaux een overeenkomst voor vijf seizoenen.

bron: Belga