Glasgow 2018 – Robbe Ghys en Kenny De Ketele bezorgen België tweede gouden plak

Glasgow 2018 - Robbe Ghys en Kenny De Ketele bezorgen België tweede gouden plak

Een dag na zijn zilveren medaille in de puntenkoers mocht Kenny De Ketele maandagavond op het hoogste schavotje stappen op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow. Aan de zijde van Robbe Ghys won De Ketele de madison. Het duo was nooit uit de top twee weg te slaan en bekroonde haar schitterende race met goud. De Duitse wereldkampioenen Reinhardt en Kluge moesten zich tevreden stellen met zilver. Op twee jaar van de Spelen in Tokio in 2020 beschikt België in de madison – terug van weggeweest na afwezigheid in Londen (2012) en Rio (2016) – over een zeer reëele medaillekans.
Lotte Kopecky van haar kant kon geen medaille pakken in het omnium. De Antwerpse bleef steken op een achtste plaats na de vier af te leggen proeven. Halverwege had ze met een derde plaats nochtans nog zicht op het podium.
In het zwembad zorgde Fanny Lecluyse voor de topprestatie van de dag. De Moeskroense behaalde een finaleplaats in de 200m schoolslag met de vijfde chrono van alle halve finalisten (2:25.76). Met haar chrono is ze ook meteen geplaatst voor het WK in Gwanju in 2019. Louis Croenen, zondag vierde in de finale van de 200m vlinderslag, is naast Lecluyse tot dusver de enige Belgische zwemmer die zich voor dat WK wist te plaatsen.
De Belgische delegatie telt na vijf van de elf dagen momenteel zes medailles (twee gouden, twee zilveren en twee bronzen). België klimt daarmee naar de elfde plaats op de medaillespiegel, op 52 aanwezige landen.

bron: Belga