Absolutely Free Festival kent recordeditie met 9.000 bezoekers

Absolutely Free Festival kent recordeditie met 9.000 bezoekers

De elfde editie van Absolutely Free Festival (AFF) draaide uit op een absoluut bezoekersrecord. Het festival op de voormalige mijnsite C-mine in Genk verwelkomde op twee dagen 9.000 bezoekers. In ruil voor minstens drie lege batterijen kregen bezoekers gratis toegang tot het festival. Ondanks de hitte lokte het Genkse festival heel wat bezoekers. “Dankzij gratis drinkbaar kraantjeswater en zonnecrème konden de festivalbezoekers zich voldoende beschermen tegen de loden hitte”, klinkt het. “De organisatie is dan ook uitermate tevreden met deze vlekkeloze elfde editie.”
Op vrijdag genoten zo’n 2.500 bezoekers van onder anderen Derrick Carter, Le Motel, Deetron en Huerco S. Op zaterdag stonden – naast heel wat jong talent – onder meer Sun Kil Moon, Eefje de Visser en Gruppo Di Pawlowski op het festival. Naomi Velissariou zorgde voor een primeur op AFF door er haar muzikaal theater ‘Permanent Destruction’ te brengen.
Duurzaamheid stond opnieuw centraal op het festival. De batterijen die bezoekers als inkom inleverden, worden door Bebat gerecycleerd. Bezoekers die toch 3 euro inkom betaalden, doneerden op die manier aan het Absolutely Free Forest, een bos dat na elke editie groeit.
Het festival riep dit jaar ook op om een potje aarde uit de eigen tuin mee te nemen, zodat een symbolische ‘oer-aarde’ kon worden gevormd. Die aarde wordt wetenschappelijk onderzocht op vervuiling en kwaliteit, en zal gebruikt worden om groenten te kweken voor voedselbanken.

bron: Belga