Glasgow 2018 – Zwemmen – Valentine Dumont is teleurgesteld over gemiste finale op 200m vrije slag

Glasgow 2018 - Zwemmen - Valentine Dumont is teleurgesteld over gemiste finale op 200m vrije slag

Valentine Dumont is er zondag op het EK zwemmen in het Schotse Glasgow niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 200 meter vrije slag. De Naamse liet de negende tijd optekenen van de zestien halvefinalisten en kwam 13 honderdsten tekort om zich alsnog bij de beste acht te hijsen. “Uiteraard ben ik teleurgesteld”, reageerde de achttienjarige Dumont. “Ik ben te traag van start gegaan”, analyseerde Dumont na haar halve finale. “Ik voelde me al beter dan deze ochtend in de reeksen, maar ik had het op het einde van de race moeilijk om nog te versnellen. Ik ben tot het uiterste gegaan, zonder succes. Toch kijk ik tevreden terug. Het was leuk om de halve finale te zwemmen.”
Dumont zette in de halve finales 1:58.89 op de tabellen. “Ik had graag dichter bij mijn Belgisch record (1:58.35) gezeten”, gaf ze toe. De toekomstige studente geneeskunde staat nu wel als eerste reserve op de lijst. “Ik reken er niet op dat ik maandag nog de finale zal zwemmen.”
Lotte Goris eindigde als achtste en laatste in haar halve finale. Haar klok werd stopgezet op 2:00.69. Daarmee eindigde de achttienjarige Goris op de vijftiende plek. “Ik ben tevreden dat ik de halve finales gehaald heb. Dat was mijn doel”, aldus de BRABO-zwemster. “Ik heb het de voorbije twee jaar heel moeilijk gehad. Dat ik nu opnieuw de 2 minuten benader, bewijst dat ik uit het dal aan het kruipen ben. Dat is een stimulans om zo verder te gaan richting de Olympische Spelen.”
Dumont en Goris komen dinsdag nog in actie met de Belgische aflossingsploeg op de 4×200 meter vrije slag. Dumont krijgt dinsdag nog een kans om de finales te bereiken. Dan zwemt ze de halve finales op de 400m vrij.

bron: Belga