Glasgow 2018 – Baanwielrennen – “Zilveren medaille was hoogst haalbare”

Glasgow 2018 - Baanwielrennen - "Zilveren medaille was hoogst haalbare"

Kenny De Ketele mocht zondag op het EK baanwielrennen na 40 kilometer op de wielerpiste in Glasgow de zilveren medaille van de puntenkoers in ontvangst nemen. De drievoudige winnaar van de Gentse zesdaagse moest enkel de duimen leggen voor de Pool Wojciech Pszczolarski. “Zilver was het hoogste haalbare. En daar ben ik dan ook ontzettend blij mee”, reageerde De Ketele. “Ik heb geen spijt dat ik opnieuw geen goud pak. De Poolse renner was gewoon veel te sterk. Ik kon hem niets maken. Ik moest me neerleggen bij zijn meesterschap”, zei de 33-jarige De Ketele, die al zijn tiende EK-medaille mag turven. Op zijn erelijst staan gouden medailles in de ploegkoers (2008 en 2011) en achter de derny (2009 en 2015). Na 2016 is het zijn tweede zilveren plak op de puntenkoers, de discipline waarin hij ook vicewereldkampioen is. “Ik zou er toch graag een achttal inruilen voor een wereldtitel”, glimlachte De Ketele. “Ik ben al jaren aan het jagen op een gouden medaille in deze discipline. Maar nu was de Pool gewoon sterker.”
“Deze medaille doet toch veel deugd. Ik word al een jaartje ouder en dus verlies ik wat snelheid. Ik moet iets tactischer koersen. Ieder jaar moet je jezelf bevestigen als renner. Dat is bij deze gebeurd. Ik wil nog zeker doordoen tot de Olympische Spelen in Tokio. Dit motiveert om daar zo hard voor te werken”, zei De Ketele. “Deze puntenkoers was de ideale training op de Madison van morgen. Ik kan echt niet wachten om daar samen met Robbe Ghys aan te beginnen. Dat is het grote doel hier in Glasgow. Ik heb er veel vertrouwen in.”
Maandagvoormiddag (11u00) staan de kwalificaties van de Madison op het programma. Een eventuele finale volgt dan om 14u41.

bron: Belga