EK atletiek – Eline Berings draagt Belgische vlag bij openingsceremonie

EK atletiek - Eline Berings draagt Belgische vlag bij openingsceremonie

Hordeloopster Eline Berings draagt maandagavond de Belgische vlag bij de openingsceremonie van het EK atletiek in Berlijn. Dat heeft Max De Vylder, High Performance Manager bij de Vlaamse Atletiekliga, zaterdagavond bekendgemaakt. Berings beleeft op haar 32e een absoluut topseizoen, na twee jaar blessureleed. Met 12.72, haar nieuwe PR, naderde de Gentse medio juli tot op één honderdste van het Belgisch record van Anne Zagré (er niet bij in Berlijn), goed voor de vijfde Europese jaarprestatie. Omdat Berings tot de beste twaalf op de Europese ranglijst van dit jaar behoort, mag ze woensdag de reeksen van de 100m horden overslaan. Donderdag (vanaf 19u25) treedt Berings aan in de halve finales. De finale staat diezelfde dag om 21u50 op het programma.
Twee jaar geleden droeg Philip Milanov de Belgische vlag bij de openingsceremonie van het EK. De discuswerper, die in Amsterdam goed was voor zilver, moest in extremis forfait geven voor Berlijn door een stressfractuur in zijn rechtervoet.
De openingsceremonie gaat maandagavond vanaf 21u door op de Breitscheidplatz, waar enkele competities doorgaan en ook de medailles worden uitgereikt.

bron: Belga