Kwik blijft flirten met 30 graden

Kwik blijft flirten met 30 graden

Deze namiddag is het warm en zonnig. Enkele laatste wolkenvelden drijven verder noordoostwaarts. De temperaturen klimmen tot 22 graden aan zee, 25 tot 27 graden in de meeste streken en 29 graden in de Kempen, zegt het KMI. Vanavond is het rustig en zonnig. Het koelt slechts langzaam af. Ook vannacht is het rustig weer bij een lichtbewolkte hemel. Een onweerachtige regenzone ontwikkelt zich boven Frankrijk en kan mogelijk op het eind van de nacht het zuiden van het land bereiken. De wind is zwak en komt uit veranderlijke richtingen. De minima liggen tussen 13 en 18 graden.

Morgen is het opnieuw warm en krijgen we vaak de zon te zien. Onstabiele lucht vanuit Frankrijk bereikt het zuiden van het land waardoor er in de Ardennen onweersbuien mogelijk zijn. De maxima liggen rond 23 graden aan zee, 26 à 28 graden in de meeste andere streken en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen en draait later naar het noorden tot noordwesten en wordt matig.

Morgenavond zijn nog enkele onweersbuien mogelijk in de Ardennen. ’s Nachts wordt het rustig met brede opklaringen. De temperaturen dalen naar waarden tussen 13 en 18 graden bij een zwakke wind uit het noorden of uit veranderlijke richtingen.

Donderdag blijft het warm en zonnig weer. In de namiddag kunnen er stapelwolken ontwikkelen. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 31 graden in de Kempen. De wind is zwak tot soms matig aan de kust en in de Ardennen en komt uit noordelijke tot noordwestelijke richtingen. Vrijdag is het zonnig en kan het kwik stijgen tot 32 graden. De noordelijke wind is daarbij matig. Aan zee wordt het minder warm met maxima rond 26 graden.

Het zonnige en warme weer blijft ook komend weekend duren. Soms zijn er wat meer (voornamelijk hoge) wolkenvelden. Zaterdag stijgt het kwik richting 31 à 32 graden in het centrum. Zondag wordt het zo’n 28 of 29 graden. In het begin van volgende week blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking. De maxima liggen opnieuw rond 30 graden.

bron: Belga