Jupiler Pro League - KV Oostende en Gert Verheyen debuteren met zege tegen Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gert Verheyen heeft zijn debuut als trainer in de Jupiler Pro League niet gemist. Zaterdag won zijn club KV Oostende zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Moeskroen met 2-1. Na het vertrek van Marc Coucke en Luc Devroe is KV Oostende begonnen aan een nieuw tijdperk. Om die transitie in goede banen te leiden werd Verheyen aangesteld als T1. In zijn eerste officiële basiself gaf hij Tomasevic en Faes de voorkeur op Lombaerts. Nieuwkomer Guri moet Gano doen vergeten. Bij Moeskroen was er nog geen spoor van het Colombiaanse wonderkind Marimon. De ploeg van Frank Defays leek sterk op die van vorig seizoen.

"KVO 2.0" schoot aarzelend uit de startblokken en stond halverwege de eerste helft 0-1 in het krijt. Nieuwkomer Idrisa Sambu (23.) strafte een foutje van de kustploeg genadeloos af. Oostende probeerde wel, maar slaagde er niet echt in een vuist te maken. Verheyen greep tijdens de pauze in en bracht Ndenbe en Vanlerberghe tussen de lijnen. De tweede helft begon uitstekend voor Oostende met een snelle gelijkmaker van Brecht Capon (46.). Ook na tussenkomst van de VAR wegens een vermeende duwfout keurde scheidsrechter Wesley Alen het doelpunt goed. Oostende kwam veel gretiger uit de kleedkamers en werd halverwege de tweede helft ook geholpen door Godeau. De Moeskroen-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en werd zo de eerste speler die rood pakt dit seizoen. Fernando Canesin Matos (75.) buitte het veldoverwicht optimaal uit na een knappe combinatie met Zivkovic. Moeskroen beëindigde de match met negen. Christophe Diedhiou kreeg eerst geel voor een slag in het gezicht van Boonen, maar op aangeven van de VAR werd dat rechtstreeks rood.

Eerder op de avond boekte RSC Anderlecht een vlotte 1-4 zege op het veld van Kortrijk. De duels tussen Zulte Waregem/Waasland-Beveren (2-2) en STVV/Cercle Brugge (0-0) eindigden op een gelijkspel. Vrijdagavond al klopte Standard in de opener van de nieuwe competitie AA Gent met 3-2.

Zondag staan drie duels op het programma. Om 14u30 speelt kampioen Club Brugge gastheer voor Eupen. In de vooravond (18u) gaat Antwerp op bezoek bij Charleroi. De speeldag wordt 's avonds (20u) afgesloten met een duel op Daknam tussen Lokeren en KRC Genk.

.

bron: Belga